ANSİAD 25. AKDENİZ TOPLANTISI’NIN KONUĞU TEMEL KARAMOLLAOĞLU OLDU
ANSİAD 25. AKDENİZ TOPLANTISI’NIN KONUĞU TEMEL KARAMOLLAOĞLU OLDU
ANSİAD’ın geleneksel Akdeniz Toplantıları’nın 25’incisi ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı’nın toplantı başkanlığında siyaset, iş, sivil toplum ve medya dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleştirildi. ANSİAD 25. Akdeniz Toplantısı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “Dünyadaki gelişmeler ve ülkemizin karşı karşıya olduğu ekonomik sorunlar siyasi ayrışmaları anlamsız hale getirmiş, sorunların çözülebilmesi için partiler üstü bir anlayışla hareket edilmesini zaruri kılmıştır” dedi.
ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, “Ülke olarak Kurtuluş Savaşı veriyorduk. Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum ve Sivas Kongreleriyle milleti bir araya getirdi. Gazi meclisi o günlerde her şeyin konuşulduğu, tartışıldığı bir meclisti. O beraberlik bir Ankara Hükümetine kuvvet verdi ve mücadele başarılı oldu. Keşke Cumhuriyetimiz demokrasi alanında da başarılı olsaydı ve bugün çok daha müreffeh bir ülke olsaydık. O dönem başarılamayan demokrasiyi başarmak bugün bizim borcumuzdur” dedi. Demokrasiyi başarmanın ekonomik atılıma destek vereceğini kaydeden Başkan Akıncı, “Türkiye özel sektörü, Antalya özel sektörü tarımı, turizmi, ihracatı, sanayisi ile dinamizmini defalarca kanıtlamış, krizleri aşmıştır. Bütün düşüncelere saygı göstererek, istişare ederek, ortak aklı bularak, ortak ilke ve değerlere sahip çıkarak ülkemizi layık olduğu medeniyet düzeyine çıkarabiliriz” diye konuştu.
Türkiye'nin çok badireli bir süreçten geçtiğini belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, altı siyasi parti olarak bir araya gelmeleriyle ilgli değerlendirme yaptı. Başkanlık sistemi konusunda iktidarın da memnun olmadığı kanaatinde olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, “Siyasi partiler olarak hepimiz yüzde yüz örtüşen görüşlere sahip değiliz ancak bu sistemi değiştirmeyi gaye olarak ortaya koyuyoruz. Kimse kimsenin peşinden gitmiyor, bu Türk siyasi tarihinde ilk defa oluyor. Bazen bunu koalisyona benzetiyorlar. Aslında bunun koalisyonla bir alakası yok” dedi. Yeni Seçim Kanunu'nun bu hafta çıkacağını tahmin ettiğini aktaran Karamollaoğlu, alınan bu tedbirlerin, neticede iktidar partisinin aleyhine tecelli edeceğini düşündüğünü söyledi. Karamollaoğlu, “Altı partinin birlikteliğiyle ilgili kanaatim, bu birliktelik devam edecek. Çünkü bu birliktelik devam etmezse, bu değişikliğin yapılması ihtimali ortadan kalkıyor demektir. Derdimiz başlangıçta Türkiye'nin normal işleyen bir hukuk sistemine sahip olması için bu değişikliğe ihtiyaç var. Şimdi bir kişinin dudaklarına bakıyoruz, oradan çıkacak karar bütün bürokrasiyi bağlıyor, kimsenin itiraz etmeye hakkı yok, itiraz etse hükmü yok zaten. Seçim sonrasında 6 aya yada 1 yıla ihtiyaç olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Özellikle de cumhurbaşkanı adayı kim olursa olsun, onun daha seçime gitmeden önce, milletin önünde, belki genel başkanların da beraber bulunduğu bir ortamda, bu belirlenen politikaları uygulayacağına dair millete söz vermesi icap eder. Çünkü belli bir zaman orada olacak tek yetkili, 'Ben teşekkür ederim, bana güven duydunuz, verdiniz, bu değişiklikleri de yapacağız, ama önümüzde daha 5 sene var' derse hapı yuttuk. Diyebilir, insanoğlu. Onun için bu konuların da mutlaka teminat altına alınmasına ihtiyaç vardır" dedi. İktidarların şeffaf olmak zorunda olduğunu belirten Karamollaoğlu, ittifakların koalisyon olmadığını, sadece bugünkü sistemi değiştirmek için yapıldığını dile getirdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.