Vedat Şenol Su Fiyatlarındaki Anormal Artışa Tepki Gösterdi

Şenol yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Su fiyatlarındaki anormal artışları kamuoyu ile paylaşmıştık, insanlar inanamıyordu bu kadar zam gelmez diye. Haziranı bekleyin dedik ve birkaç gündür su faturası gelen vatandaşlar eski ve yeni faturaları sosyal medyalarında paylaşmaya başladılar. Belediye sessizce yaptığı bu artışla sınıfta kaldığını söyleyebiliriz. Vatandaşı yanlış bilgilendirdiler ve artışların normal olduğunu söylediler. Enflasyon veTÜİK’in rakamları bile bu zam karşısında çok düşük kalıyor. Bunun acilen değişmesi gerekiyor. Biz bu konuda uyarımızı yaptık ve Haziran ayı toplantılarında gündeme gelsin diye söylemiştik ama meclis gündemine gelmedi. Şimdi Avukatlarımızla konuyu görüşüyoruz, yargıya taşımayı düşünüyoruz.

Elektrik Faturaları Bile Sudan Daha Ucuz

Vatandaşın hak ettiği bir durum değil, seçim öncesine kadar zam yapılmayan su fiyatlarının afaki rakamları vatandaşları çılgına çevirdi.
Elektrik faturaları bile sudan daha ucuz. Umarım belediye aklını başına devşirir ve fiyatları geri çeker. Afaki rakamları vatandaşa yansıtmasının da bir anlamı yok. Birçok ilde fiyatlar geri çekiliyor, Dinarda bile suyun tonunu 5 lira ile sabitlemişler. Bizde ise katlamalı gidiyor. Bir meskende 10-15 ton su kullanımı var. Bu artışların makul ve mantıklı rakamlara çekilmesi gerekiyor” dedi.

Isparta Artık Cezalandırılmasın!

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta-Konya arasındaki duble yol ihalesinin iptal edilmesine de değinerek şunları söyledi:
"Hükümetin tasarruf genelgesine göre, Devletin kamu kurumlarının giderlerini azaltması üzerine bir genelge idi. Yatırımlar durma noktasına geldi. Türkiye çapında büyük yatırımlarında durduğunu takip ediyoruz. Isparta'yı ilgilendiren Duble yollar programlara alındığı söyleniyor ama öğrendik ki tasarruf tedbirleri kapsamında Eğirdir-Gelendost-Yalvaç yol hattı programdan çıkarılmış. Osman vekil tekrar çıkacağız, yapacağız diyor ama bunlara inanmak mümkün değil. Kaç yıldır Dereboğazı duble yolunda aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Bunun tesadüfen çıkarılmış bir konu olmadığını düşünüyorum, bilinçli şekilde yatırımdan çıkarılmış!
Tasarruf yapılacaksa devletin israf konusunda tasarrufu yapılmalı, kamu idarelerin harcamaları gözden geçirilmeli, başta saraydan başlanarak, oto yollardaki garanti geçişler, hasta yatışlarındaki garanti rakamlar çok büyük rakamlar, bunları kesmeleri gerekiyor, Konya yolunun biran evvel yapılmasını bekliyoruz, Isparta artık cezalandırılmasın" dedi.