Ticaret Bakanı Bolat, Isparta'yı Ziyaret Etti

İlk olarak Isparta Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Bolat, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Vali Baruş ile Isparta’da yürütülen projeler ve kentin genel ticaret durumu üzerine kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, şehrin ticaret altyapısının geliştirilmesine yönelik devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Isparta ziyareti kapsamında Üzüm Çarşısı’nda faaliyet gösteren esnaflarla bir araya gelen Bakan Bolat, esnaflara bol kazançlı günler dileyerek onların taleplerini dinledi.

Bakan Bolat, Davraz Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu ziyaret ederek, özel eğitim gören öğrencilerle keyifli ve anlamlı bir buluşma gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında, okulun genel işleyişi ve öğrencilerin eğitim süreçleri hakkında yetkililerden kapsamlı bilgi aldı.

Bakan Bolat, öğrencilerle samimi bir sohbet ortamı oluşturarak, çeşitli atölye çalışmalarına katıldı. Özellikle geleneksel Türk sanatı olan ebru yapımı sırasında öğrencilere eşlik etti. Öğrencilerle birlikte, boyalarla kaplı suyun üzerinde desenler oluşturan Bakan Bolat, keyifli vakit geçirdi.

Ebru yapımının ardından müzik atölyesinde öğrencilerle bir araya gelen Bakan Bolat, öğrencilerle birlikte Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” ve “Çanakkale İçinde Vurdular Beni” türkülerini söyledi. Ziyaret sırasında Bakan Bolat, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Ziyaret boyunca, öğrencilerin ihtiyaçlarına ve eğitim süreçlerine dair detaylı bilgi edinen Bolat, velilerle uzun süre sohbet etti. Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat’ın ziyareti, toplu çekilen aile fotoğrafı ve okul bahçesine ağaç dikimiyle son buldu.

“Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi, Aziz şehitlerimizin yakınlarını ziyaret etti.”

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Isparta’da iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası ile Isparta Ticaret Borsası yönetimleriyle toplantılar gerçekleştiren Bakan Bolat, daha sonra ITSO toplantı salonunda Isparta’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanlarıyla buluştu. Toplantıda, bölge ticaretinin sorunları ve çözüm önerileri üzerine kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Bakan Bolat, iş dünyası ve STK temsilcilerinin taleplerini dinledi.

 

Bakan Bolat, Vali Baruş ve beraberindeki heyet, ITSO binasında hizmete alınan Ticaret Bakanlığı Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Ürün Güvenliği Denetimleri Isparta Servisi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Bolat, ürün güvenliği ve denetiminin önemine vurgu yaparak, bu alanda yapılan çalışmaların tüketici güvenliğini artıracağını ve firmaların işlemlerini hızlandıracağını belirtti.

Bakan Bolat’ın Isparta programındaki diğer bir durak ise aziz şehitlerimizin yakınları oldu. Bakan Bolat ve beraberindeki heyet, ilk olarak Zeytin Dalı Harekat Bölgesinde 11 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen silah kazası sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan’ın Zafer Mahallesi'nde yaşayan eşi Makbule Çapan’ı ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti. Ardından, 8 Eylül 2024 tarihinde Tunceli’nin Ovacık ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı’nın Ayazmana Mahallesi'nde yaşayan annesi Ayşe Büyükçaylı ve babası Osman Sacit Büyükçaylı’yı ziyaret ederek taziyelerini sundu.  

Isparta programının sonunda Isparta Belediyesini ziyaret eden Ticaret Bakanı Sayın Prof.Dr Ömer Bolat Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den belediye tarafından sürdürülen alt yapı ve şehrin ekonomik kalkınmasına yönelik projeler hakkında bilgi aldı.