Tan Kesler '' İngiltere Gibi Bir Yerde Türkiye'yi Temsil Ediyoruz ''

 

Hull City Başkan Vekili Tan Kesler, '' 38 milyon pound civarı oyuncu satışı gerçekleştirdik, çok ciddi bir başarıdır. Oyuncu kaybetmek futbol kulübü için iyi değil ama bu oyuncuları kısa zamanda yetiştirip üst liglere satarak ciddi bir gelir elde ettik. Bu parayı yeni bir iddialı kadro kurmak için kullandık. Çok önemli bir geçiş dönemindeyiz. Bir çok uluslararası oyuncu transfer ettik. Daha atak futbol oynayan, rakip sahada topa sahip olmaya çalışan takım kimliğine bürünmek istedik. Çok sayıda Türk futbolsever de bizi takip ediyor. Hedefimizden hiçbir zaman uzaklaşmadık. Hedef her zaman Premier Lig'e çıkmak. Geçen yıla göre bu yıl yükselmek daha kolay. Takımların kuvvetleri daha denk." dedi.

 

 

 

Alman Teknik Direktör Tim Walter, Türkiye'de bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirtti. '' Lige ilk başladıgımız zaman zorlandık , tam kadro oynayamadık ama bu durumun üstesinden gelecegiz. Son 3 haftada her şeyin iyi gitti, oyuncularım en üst seviyeye çıkmak için çaba gösterdi '' diye konuştu.

Bir gazetecinin "Türkiye'den yeni oyuncu transferi düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Walter, "Kadromuzda 2 Türk oyuncu bulunuyor. Bir transfer istiyorum. Patron Acun Bey. Kararı o verecek. Transfer sezonu bitti ama belki kışa olabilir." yanıtını verdi.

 

Hull Cily'nin Türk futbolcusu  Abdülkadir Ömür, "Premier Lig hayalini gerçekleştirmek için İngiltere'ye geldim. Acun abiyle hayalimizdeki ortak noktamız Premier Lig'e çıkmak. Herkesin de hayali bu. Dünya futbolunun en çok izlendiği, futbolcunun oynamaktan keyif aldığı bir lig. Yastığa her kafamı koyduğumda o zaman Premier Lig'den gelen teklifi acaba neden kabul etmediklerini düşünüyorum. Çok düşününce de işin içinden çıkamıyorum. Premier Lig'e çıkmanın hedefiyle yaşıyorum."

Bir gazetecinin, "Türkiye'deki futbolcuların yaşadığı baskı ve stres ile İngiltere'deki baskı ve stres aynı mı?" şeklindeki sorusuna Abdülkadir, şu yanıtı verdi:

"Trabzonspor, baskının ve stresin en merkezi yerlerinden birisiydi. İngiliz taraftarı ile Türk taraftarı arasında en büyük fark maçı kaybettiğimiz zaman, 3-0 da yenilsek taraftar takımı çağırıp destekliyorlar. Bu maçı unutup 3-4 gün sonra maç olduğunu hissettiriyorlar. Trabzon'da herhangi bir maçı kaybettiğimiz zaman 'dışarı çıksak insanlar bize kızacaklar mı?' düşüncesine kapılıyorduk. Bu durum futbolcunun mental olarak bir sonraki maça hazırlanmasını zorlaştırıyordu. İngiltere'de insanlar bizim futbol anlayışımıza saygı gösteriyor. Tek maç üzerinden bizi değerlendirmiyorlar. Türkiye'de bu olaylar günü birlik oluyor. O gün kötüysen, kaybettiysen acımasız bir şekilde yargılanabiliyoruz."

Abdülkadir Ömür, İngiltere'de Acun Ilıcalı'nın sadece tebrik için soyunma odasına girdiğini dile getirdi.

Her antrenmandan sonra özel olarak çalıştığını belirten Abdülkadir, "Altyapı olarak Türkiye'de çok önem verilmediğini üzülerek görüyorum. İngiltere'de futbolcuları maçlara mental olarak çok daha iyi hazırlıyorlar." ifadelerini kullandı.