Korkmaz Tedik, 41’incı Doğum Gününde Anıldı

Korkmaz Tedik’in  annesi Zöhre Tedik;

"Antalya’da, emek demokrasi güçleriyle, Korkmaz'ın sevdikleriyle, arkadaşlarıyla, dostlarıyla her yıl Korkmaz’ı andıklarını söyledi. Korkmaz için, gar katliamında hayatını kaybeden 103 insan için, onları unutturmamak için, unutmamak için bu etkinliği düzenliyorum" dedi.
"Onları katledenleri lanetliyorum" diyen Tetik,
"Korkmaz'ı ve o 103 insanı saygıyla anıyor, ülkede, dünyada barışın gelmesi için mücadele edenleri kimse unutmayacak" ifadesini kullandı.

 

 

 

EMEP Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ise şunları söyledi:

"Korkmaz Tetik şahsında, 10 Ekim'de kaybettiğimiz bütün barış güvercinlerini, barış mücadelesinde hayatını kaybedenleri buradan bir kez daha sevgiyle saygıyla selamlıyorum.
Onlarla ilgili ne kadar konuşsak azdır. Çünkü onlar
tarihi bir dönemde, tarihsel bir süreçte Türkiye'nin ve Orta Doğunun barışa en çok ihtiyaç olduğu bir dönemde, partisinin çağrısıyla ve diğer kurumların çağrısıyla Ankara'da savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için, Orta Doğuda ve Türkiye'de barış için meydanlara inen yoldaşlarımızdı.
Bugün aradan geçen yıllar içerisinde Türkiye'de ve dünyada barışa, eşitliğe ve kardeşliğe daha çok ihtiyacımız var.
10 Ekim katliamı bir insanlık suçudur ve tarih bunu böyle yazacaktır.
Korkmaz ve 10 Ekim katliamında hayatını yitiren barış insanları, Türkiye'nin demokrasi mücadelesinde özgürlük mücadelesinde devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşayacaklardır.
Korkmaz yoldaşımıza ve onun şahsında hayatını kaybeden bütün devrim mücadelesindeki yoldaşlarımıza sözümüz olsun, bıraktığınız bayrak hep yukarlara
dikilene kadar bu bayrağı taşımaya söz veriyoruz" dedi.
 

                                                                                           
Etkinlik sonunda Korkmaz Tedik'in 41.doğum günü pastası kesildi, misafirlere Korkmaz'ın en sevdiği etli pilav ikram edildi.