Isparta ve Burdur'da Zafer Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

- ISPARTA

Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 102. yıl dönümü, Isparta’da gündüz düzenlenen coşkulu kutlamalarla onurlandırıldı. Törenler, akşam düzenlenen resepsiyon ve fener alayı ile devam etti.

Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Zafer Bayramı Resepsiyonu'na ev sahipliği yapan Isparta Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman ve Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile birlikte, konukları karşılayarak bayramlarını kutladı.

Resepsiyona, Isparta Milletvekilleri Yalım Halıcı ve Hasan Basri Sönmez, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Kara Havacılık Okulu Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, askeri, mülki ve adli erkânın yanı sıra gaziler, şehit yakınları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Resepsiyonun ardından, coşku fener alayı ile sürdü. Vali Baruş ve protokol üyeleri, Isparta Belediyesi Bandosu'nun öncülüğünde, ellerinde Türk bayraklarıyla yüzlerce vatandaşla birlikte fener yürüyüşüne katıldılar. Isparta Belediyesi önünden başlayan bu görkemli yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Zafer Bayramı coşkusu gece boyunca devam etti. Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen Fahriye Koru konseri ile kutlamalar doruğa ulaştı, vatandaşlar büyük bir heyecanla söylenen şarkı ve türkülere eşlik ettiler.

- BURDUR

30 Ağustos Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz ev sahipliğinde, Zafer Bayramı Kabul Töreni düzenlendi.   MAKÜ Avşarhan’da düzenlenen Kabul Töreni süresince davetlilerle yakından ilgilenen Vali Öksüz burada yaptığı konuşmada; "30 Ağustos, yalnızca bir tarih değil, yalnızca bir ayın adı değil, Türk Milletinin namus timsali, beka simgesi, bağımsızlık nişanesi olduğunu ifade etti.    30 Ağustos'un; battı sanılan, söndü sanılan İstiklal güneşinin vatan semalarında tekrardan doğmasının ve yeniden parlamasının tarihi olduğunu ifade eden Vali Öksüz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin cemre gibi yüreklere düştüğü, bir diriliş müjdesinin ayı olduğunu ifade ederek, Vatan için, millet için, şanlı bayrak için; candan, yârdan ve serden vazgeçmeye hazır ve kararlı Türk Milleti’nin Zafer tarihidir" ifadelerini kullandı.   Davetlileri program başlangıcında girişte karşılayan Vali Öksüz, program süresince başta Şehit aileleri, Gazilerimiz ve aileleri olmak üzere tüm davetlilerle tek tek yakından ilgilendiler.