Antalya, Isparta ve Burdur'da Yeni Eğitim Yılı Başladı

-  Antalya

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ramazan Tunç İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Vali Hulusi Şahin, yaptığı konuşmada, Antalya'nın eğitime yatırım yapan, destek veren hayırsever bakımından özel bir şehir olduğunu söyledi.

Hayırseverlere teşekkür eden Şahin, okul yaptırmak isteyenlere arsa konusunda destek olunması için belediye başkanlarına da çağrıda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz da il genelinde 1604'ü resmi, 566'sı özel olmak üzere 2 bin 170 okulda eğitim öğretime başladıklarını ifade etti.

Resmi okullardaki derslik sayısının 17 bin 154, özel okullarda ise 5 bin 499 olduğunu aktaran Kaygusuz, yeni döneme 515 bin öğrenci ve 38 bin öğretmenle başladıklarını belirtti.

Kaygusuz, Manavgat'ta 64 okulun 600 dersliğini hayırseverlerin yaptığını, Antalya genelinde de hayırseverlerin okullara desteğinin büyük olduğunu sözlerine ekledi.

- Isparta

Isparta'da 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, Ali Haydar Albayrak İlkokulu'nda düzenlenen törenle başladı. Törene Vali Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Recai Ocak, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törendeki konuşmasına dün şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı’yı anarak başlayan Vali Baruş, “Öncelikle, Tunceli Ovacık ilçesinde zırhlı araç kazasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı ve 3 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerimizin ve milletimizin başı sağ olsun.

Isparta'da Yılmaz Şener İlkokulu'nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okulun Müdürü Baki Yazan, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.

Şehitleri anarak, başsağlığı dileyen Yazan, öğrenci ve öğretmenlere de başarılar diledi.

- Burdur

Burdur'da Türk Hava Kurumu Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Vali Türker Öksüz, medeniyetleri inşa eden ana unsurun insan olduğunu söyledi.

İnsanı dikkate almayan toplumların kalıcı olamadıklarına işaret eden Öksüz, "Ülkelerin kalkınması ve gelişmesi ancak iyi eğitim almış insan kaynağıyla mümkün olacaktır." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci de 244 okulda, 40 bin 479 öğrenci, 4 bin 021 öğretmenle yeni eğitim öğretim yılına başlamanın coşkusunu yaşadıklarını belirtti.

Programda heyecandan ezberlediği şiiri unutan bir öğrencinin yanına öğretmeni gelerek birlikte şiir okudu.

Halk oyunları gösterisinin sergilendiği programın sonunda Vali Öksüz, AK Parti Burdur milletvekilleri Adem Korkmaz ile Mustafa Oğuz, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Eraslan ve protokol üyeleri ilk dersin zilini çaldı, sınıfları gezerek öğrencilere hediye verdi.