Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Bir İlke İmza Attı! "ATSO B2B NETWORKING"

Antalya’da gerçekleştirilen yapay zekâ destekli yeni nesil etkinlik deneyimi ile 500 iş insanı ATSO’da bir araya geldi. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar’ın ev sahipliğinde ve Oniki işbirliğinde gerçekleştirilen "ATSO B2B Networking" etkinliğinde, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Antalya iş dünyasının temsilcilerinin yanı sıra sanayi, turizm, ticaret ve tarım sektörlerinin ileri gelenleri ATSO’da buluştu.

NE KADAR DOĞRU BİR İŞE İMZA ATTIK NET BİR ŞEKİLDE GÖREBİLİYORUM

 Toplantının açılışında konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Birçok kez bu sahnede bulundum ancak en heyecanlısı ve en gurur verici anı bu oldu. Bu kalabalığı görünce gurur duydum, ATSO B2B Networking benim için ayrı bir öneme sahip. Katıldığım ‘Onikinet’ etkinliğinde gördüğüm ekosistemi, coşkuyu inanılmaz beğenmiştim ve bu hizmeti üyelerimize ulaştırmalıyız demiştim. Şimdi sizlerle burada bir aradayız. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

 İş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, emeği geçen Oniki Kurucusu Ziya Kızıltan, Ekonomi Ekranı Kurucusu Sami Altınkaya ve tüm profesyonel ekibe teşekkürlerini ileten Başkan Bahar, “Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı, ne kadar yerinde bir iş yaptığımızı bugün buradan net bir şekilde görebiliyorum. Fiziken 500 kişiye yakın iş insanımız bu salonda, Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurtdışından da online olarak etkinliğimizi takip eden iş dünyası temsilcileri var. Bu etkinlikte her birimizin, birbiriyle tanışacağı, ticaret yapmak istediği insanlarla buluşacağı önemli bir etkinlik olacak” ifadelerini kullandı.

İŞİMİZ TİCARET, AMACIMIZ İŞ BİRLİĞİ

  “ATSO’nun para almaktan başka ne iş yaptığı” sorusunu her fırsatta üyelere verdikleri hizmet ile göstereceklerini kaydeden Başkan Bahar, “İşimiz ticaret, amacımız iş birliği. İşte bu sorunun cevabı; yerli teknoloji kullanarak geliştirilen yapay zekâ uygulamasını kullanır, teknolojiyi ayağınıza getirir, iş birliği kurmanızı sağlar, lobi faaliyeti yapar, bölgenin finansal ve sanayi kapasitesini geliştirir, ticari değer oluşturur. Dün yine bu salonlarda TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulumuz ile B2B etkinliğimizi gerçekleştirdik. Aynı teknolojiyi kullandık. Toplam 156 görüşme sağladık ve her bir görüşmeden 285 bin TL’lik ticari değer ortaya çıktı. Toplam gerçekleşen eşleşmeler ile sadece genç girişimcilerimiz için 44.5 milyonluk bir ticari değerden bahsediyorum. Bugün bu kalabalıkla ortaya çıkmasını planladığımız değer 500 Milyon TL’dir” dedi.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ GERÇEKLEŞTİ

 ATSO’nun 49 Meslek Komitesi üyeleri başta olmak üzere, Isparta ve Burdur’daki iş insanları, ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda bir araya gelerek yapay zekâ destekli eşleştirme teknolojisini kullanarak B2B görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk kez sanayici ve iş insanlarının yapay zekâ destekli B2B görüşmeler gerçekleştirdiği etkinlikte katılımcılar yeni yatırım, ticaret, iş geliştirme ve ihracat fırsatlarını keşfetti.