Dijital Anadolu Projesi yeni dönemini Antalya’da yapıldı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,“Ticarette, üretimde, pazarlamada, gelenekçi uygulamalar yerine inovatif ve dijital yaklaşımları benimsemeli bu konuda muhakkak gelişim göstermeliyiz. Buna sadece iş insanları değil, kamusal alanda biz yerel yönetimlerin de ayak uydurması gerekmektedir. Hizmet kalitesi, zaman yönetimi, iş gücü tasarrufu gibi konularda avantaj sağlamaktayız. Akıllı şehir uygulamaları, mobil uygulamalar, açık veri portalları, akıllı kavşaklar, trafik kontrol merkezi, elektronik gemi denetim sistemi, çevre dostu çiftçi kart, dijital tarım uygulamaları, SCADA su şebeke yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, drone ile arazi modelleme ve kıymetlendirme, e-belediye uygulamaları gibi gerçekleştirdiğimiz çalışmalar teknoloji ve dijitalleşme uygulamalarımızdan bazılarıdır. Bu sayede vatandaşlarımıza hızlı ve kolay erişim sağlamakta kamu hizmetlerimizin daha erişilebilir şeffaf ve verimli hale gelmesine katkı sağlamaktayız. Türk gençleri teknolojiye duydukları ilgi ve yaratıcılıkları nedeniyle bu alanda en büyük avantajlarımızdan birisidir. İş dünyamız genç yetenekleri eğitmek ve teşvik etmek için daha fazla kaynak ayırmalıdırlar. Nitelikli gençlerimizle beyin göçünü engelleyebilir dijital dönüşümün liderlerinden birisi olabiliriz” dedi.
TÜRKONFED yönetim kurulu başkanı Süleyman Sönmez,''6. yılına girdiğimiz dijitalleşme yolculuğumuzda her şeyi mükemmel yaptığımız iddiasında hiç olmadık. Ama dijitalleşmeyi tıpkı kalkınma gibi yerelden başlayacak, kapsayıcı ve katılımcı işbirlikleriyle gelişecek çok paydaşlı bir ekosistemi olarak gördük. Kalkınmanın yolunun Anadolu’dan ve KOBİ’lerden geçtiğine inandığımız için tüm projelerimizi, kentlerimizde ortak sinerji yaratmak için tasarladık. Bugün burada sayın valimizin, büyükşehir belediye başkanımızın, oda ve borsa başkanlarımızın, üniversitelerimizin ve bu salonu dolduran siz değerli iş insanlarının, bir arada ortak gelecek için bulunması bunun en güzel göstergesi. Buradan çıktıktan sonra da bu işbirliklerinin, kapsayıcı ve katılımcı süreçlerle ile geliştirilmesi, Antalya’mızla birlikte ülkemizin toplumsal refahına da katkı sağlayacaktır. TÜRKONFED olarak, biz de bu yolculukta sizlerin bir paydaşı olarak Hayalimizdeki Türkiye için çalışmaya, ve üretmeye devam edeceğiz. Dijital Anadolu Projesi’nin dününe, bugününe ve yarınına katkı veren tüm paydaşlarımıza şükranlarımız sunuyorum. Başkan Yardımcılarımız Ali Eroğlu ve Öner Çelebi’ye, federasyonumuz BAKSİFED’in değerli Başkanı Abdullah Erdoğan’a, yönetim kurullarına ve üyelerimize, Akbank ve Siemens ile Lenovo’ya, değerli konuşmacılarımıza ve sevgili dostum ESAS Holding CEO’su Çağatay Özdoğru’ya teşekkür ediyorum '' dedi.
BAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erdoğan; “İş yapış biçimimiz ciddi bir şekilde değişime uğruyor. Dijitalleştikçe süreçlerimizi daha sistematik bir şekilde ele alabiliyor ve tüm bu değerlerimize kolaylıkla erişebiliyoruz. İşletmelerin değişen trendlere uyum sağlamalarında bilgi kaybının da önüne geçen dijital devrim, iş hayatımızı olduğu kadar sosyal ve toplumsal hayatımızı da köklü bir şekilde değiştiriyor. İçinde bulunduğumuz dönemi diğer sanayi devrimi süreçlerinden ayıran en önemli özelliğin, her türlü rekabet avantajının teknolojiyi desteğiyle inovatif süreçlere dönüşebilme fırsatı yaratması olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Dijital dönüşüm ekonomik kalkınma için bir kaldıraç olarak kullanılırken, ülkelerin de dijital dönüşümde kendi özgün reçetelerini yazmaları gerekiyor.”diye sözlerini bitirdi.
Başkanlar tarım ve ticareti konuştu
Dijital Anadolu Projesi’nde bu yıl yapılan değişikliklerden biri de etkinliğin yapıldığı il özelinde farklı konuların ele alınması oldu. Bu kapsamda TÜRKONFED Dijital Dönüşüm Komisyonu Üyesi Başar Ceylan’ın moderatörlüğünde düzenlenen Antalya Ticaret ve Tarım Dijitalleşme Vizyonu Paneli’nde, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır konuyu tüm yönleriyle ele aldı.