“Isparta’nın Turizm Potansiyeli“
Isparta İli Turizm ve Kültür Müdürü Ali Göçer, "Isparta'nın Turizm potansiyeli" hakkında rehber ve acentecilere şu açıklamalarda bulundu.
Göçer,"Isparta gül ve lavanta ile Mayıs, Haziran ve Temmuz ayında ,kışın da Davraz Kayak Merkezi ile adını duyurmaktadır. Oysa Isparta'nın günlerce ve haftalarca sürecek muhteşem doğası, tarih ve antik eserlerle dolu bir dünyası bulunmakta, Antalya Rehberler Odasına gösterdikleri duyarlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Antalya’nın yoğunluk döneminde, Antalya'daki yerli veya yabancı yerleşik misafirler için Isparta'nın Antalya'dan daha farklı konsepte, daha serin, daha rahat ortamda farklı alternatifler sunabilecek bir rota olduğunu" ifade etti.
Ali Göçer;"Bizim Isparta'da yapmaya çalıştığımız faaliyeti, Isparta içinde mevcut turizm profesyonellerimizle yapma konusunda istediğimiz noktada değiliz, bizleri uyarır ve yönlendirirseniz, bizler de buna göre tedbirleri alır, gelen turiste hazırlığımızı yapmış oluruz" dedi.
Isparta İli Turizm ve Kültür Müdürü Ali Göçer Turizmin pandemiden sonra daha az kalabalıkların olduğu, açık havada geçen bir aktivite haline geldiğini, Isparta'nın da bu alanda elinin çok güçlü olduğunu düşündüğünü" söyledi.
Üniversiteler, Belediyeler, STK'lar, ilgili Bakanlık yetkilileriyle beraberiz, bu kurul üyeleriyle valilik koordinasyonunda 1,5 yıldır çok ciddi çalıştık. Bu yıl da Davraz'da kendimizle yüzleşeceğiz, bir önceki yıla göre mesafe kat ettiğimizi ispatındayız. Misafirlerimizle yüzleştiğimizde kapasitemizi de görmüş olacağız. Sizlerle birlikte değerlendirme yapıp, bunun olumlu olumsuz etkilerini göreceğiz" diye konuştu.
Ali Göçer; "Isparta'ya ziyarete gelen gruplara vermek için rota haritası tasarladıklarını ,bu haritada mevsimlere göre aktivitelerin belirlendiğini,hangi mevsimde hangi ilçede neler yapılabileceğini görecekler" dedi.
"Antalya'dan Isparta'ya, Isparta'dan Antalya'ya ziyaretlerin sayısı artsın,her iki taraftaki sektör de kazansın, Turizm sektörü de bu şekilde güçlensin istiyoruz" diyerek konuşmasını bitirdi.
Antalya Rehberler Odası Başkanı Mustafa Yalçınkaya ise böylesine güzel ve yararlı bir buluşma gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, “Isparta’nın bu mevsimde, kar üzerinde sadece ekmek arası sucuk turizmi mantığından çıkması hepimizin arzu ettiği bir durumdur. Isparta’nın potansiyelini hepimiz biliyoruz. Bu potansiyeli artık göstermek ve ortaya çıkarma zamanıdır.Isparta’nın sadece Gül ve Lavanta değeri ile anılmamasına gönlümüz razı değildir. Bu yüzden bizler rehberler odası olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Müdürümüzün yaptığımız davete icap etmesi hem acentelerimizi hem de rehberlerimizi memnun etmiştir" diye konuştu.
Isparta Kültür Turizm Müdürlüğünde Enformasyon memuru ve rehber olan Fatih Bilgiç yapmış olduğu sunumda" Isparta'da kitle turizmi hariç pek çok turizmi yapabiliyoruz. Isparta bölgesi 2023 Türkiye Turizm Stratejisinde "Eko Turizm Gelişim Bölgesi" olarak ilan edilmiş, biz bu yönde çalışmalar yürütüyoruz. Tur rotalarının dışında doğada yapabileceğimiz aktivitelilerle ilgili çalışmalar yapıyoruz" dedi. Kış turizmi, Kültür turizmi, Agro turizmi ,gül ve lavanta turları ile ilgili bilgiler verdi.
Davraz Kayak Merkezi idari koordinatörü Ozan Yılmaz "Davraz Kayak Merkezinin 2000'li yıllardan bu yana gelmiş bir Kayak merkezi olduğunu söyledi." Buraya geliş amacımız,sizlerin taleplerini nasıl karşılayabileceğimiz, o bölgedeki eksikliklerimizi nasıl giderebileceğimizle alakalı fikir alış- verişinde bulunmaktır" dedi.
Antalya Turizm ve Kültür Müdürü Candemir Zoroğlu "Antalya'ya bu sene 13 milyonun üzerinde insan gelecek. Hepsini Antalya'da ağırlamak çok zor bir şey. Bunu paylaşıyor olmamız lazım. Biz ne kadar ürün çeşitliliğini artırırsak, alternatif rotayı çeşitlendirirsek, bu Türkiye için katma değer olur. Isparta güzel bir yer, kendi dinamiklerini kendi yaratan başarılı Turizm Destinasyonu. Elimden geldiğince sizlerle işbirliği yapmak istiyorum" dedi.
Konuşmalar sonrası rehber ve acenteciler fikir ve önerilerini paylaştı. Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.