Çocuk Diş Hekimleri Antalya'da Toplandı

Türk Pedodonti Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen SEYMEN Türk Pedodonti Derneğinin 30. Uluslararası Kongresinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Figen SEYMEN, "Bu kongre hem Türkiye'de hem de dünya çapında çocukların dental sağlığının bu konudaki araştırmaları ve eğitimi ilerletmek konusundaki sarsılmaz kararlığımızı kutladığımız 30. Kongremiz olması nedeniyle derneğimiz için önemli bir dönüm noktasıdır" dedi.

"Ortak Bir Tutkuyu Paylaşıyoruz"

"Derneğimiz kongrelerle ve çeşitli etkinliklerle dünyanın her köşesinden uzmanları bir araya getirdi" diye konuşan SEYMEN, "Yıllardır, birlikte çocukların ağız sağlığını iyileştirmek, politikaları şekillendirmek ve genç hastalarımızın mümkün olan en iyi bakımı almasını sağlayan en yeni uygulamaları geliştirmek için ortak bir tutkuyu paylaşıyoruz. Bu kongre profesyoneller olarak bir araya gelmemiz için bir fırsattan daha fazlasını temsil ediyor. Birlikte düşünmemiz, birlikte yenilenmemiz için bir platform olduğunu düşünüyoruz. Çocuk diş hekimleri olarak bizler çocukların sadece ağız sağlığını değil genel refahını da korumak sorumluluğuna sahibiz. Erken çocukluk çağı çürüklerinden özel ihtiyaçları olan çocukların karmaşık vakalarını yönetmeye kadar çalışmalarımızın çocukların gelecekleri üzerindeki etkisi oldukça büyük" ifadelerini kullandı.

"Kanıtların Işığında Buluşalım'

Bu yılki kongrenin temasının "Kanıtların Işığında Buluşalım" olduğunu söyleyen SEYMEN, "Çocuk diş hekimliğini, geleceğini şekillendiren yenilikleri ve bilimsel gelişmeleri keşfetmeye davet ediyor. İster minimal tekniklerdeki gelişmeler ister dijital diş hekimliği isterse önleyici koruyucu uygulamalara yönelik yeni yaklaşımlar olsun, kongremizin bizi geleneksel sınırların ötesinde düşünmeye ve yeni çözümlerin öncüsü olmaya zorlayacağını düşünüyoruz. Kongrelerimiz mesleğimizin küresel doğasını yansıtan birçok farklı ülkeden konuşmacı ve katılımcı varlığıyla zenginleşiyor.
Önümüzdeki birkaç gün içinde Çocuk diş hekimliğinin önde gelen isimlerinden diğer branşlardan bilgi edinme aydınlatıcı konferanslara sözlü ve poster sunumlarına ve de düşündürücü tartışmalara katılma fırsatımız olacak" dedi.

Araştırma Kültürü

Sözlü ve poster sunumları için 205 kabul edilmiş bildiri özeti ve 15 tam metin gönderimi aldıklarını belirten SEYMEN, "bu da her zaman olduğu gibi araştırma kültürünün pedodontide çok iyi geliştiğini bir kez daha bize gösteriyor. Hepinizi bu oturumlarda tam olarak yararlanmaya meslektaşlarımızla etkileşim kurmaya ve kendi değerli görüşlerinizi paylaşmaya teşvik etmek istiyoruz. Birlikte mesleğimizde yeni zirvelerde ulaşmak için her zaman olduğu gibi gene birbirimize ilham vereceğimizi düşünüyoruz" sözlerine yer verdi.

"3. IAPD Küresel Zirvesi"

Aynı zamanda International Association of Paediatric Dentistry (IAPD) Başkanı olan Prof. Dr. Figen SEYMEN,
3. IAPD Küresel Zirvesi'nin 8-10 Kasım 2024 tarihleri arasında Portekiz'in Porto kentinde gerçekleşeceği bilgisini verdi. Türkiye'den 60'ın üzerinde katılımcı olacağını ve bundan dolayı gurur duyduğunu söyleyen Seymen, başkanlığım döneminde gerçekleşecek olan bu kongrede desteklerinizle ve birlikte orada Türkiye'nin gücü olarak gösterme şansımız olur" diye konuştu.

Teşekkür

SEYMEN, Kongreye verdikleri destek için sponsorlara,Türk Pedodonti Üyelerine, Organizasyon komitesine, yönetim kuruluna, Genç TPD komisyonuna, organizasyon partnerine teşekkürlerini sundu. Sizlerin özverili çalışmaları olmasaydı şimdi burada olamazdık. Çocuk diş hekimliğine ve mesleğimizin geleceğine olan bağlılığımızın da her zaman birbirimiz için ilham verici olmasını diliyorum" dedi.

Açılışın sonunda,
İlk kayıt yaptıran katılımcıya ve ilk özet gönderen katılımcıya, Figen Seymen tarafından hediyeleri takdim edildi.